Over mij

Mijn naam is Laura Wessels. Ik zit in mijn vierde jaar van de opleiding Journalistiek aan het Windesheim in Zwolle. Voor mijn afstudeerproject maak ik een dossier over het overgewicht in Drenthe. Deze website maakt daar onderdeel van uit.

Ik heb de opleiding Journalistiek gekozen omdat ik een passie voor schrijven heb. Maar niet omdat ik journalist wilde worden. Mensen opbellen en nieuws jagen dat trok mij niet zo. Vooral het opbellen van mensen vond ik eng omdat ik van mijzelf een introvert persoon ben. Wat zouden mensen wel niet  van mij denken als ik hen opbel met een vraag? Misschien hebben ze daar wel helemaal geen zin in.

Tijdens de opleiding moest ik veel drempels over. Niet alleen bellen vond ik eng, ook presentaties voor de klas en het tonen van mijn eigen werk aan mijn klasgenoten. Presentaties leken mijn klasgenoten bijvoorbeeld veel beter af te gaan, ze dachten er makkelijker over. Doordat ik al deze dingen tijdens de opleiding vaak moest doen, ben ik hierin gegroeid.

Ik vind het nu bijvoorbeeld veel minder eng om mensen op te bellen, presentaties gaan mij beter af en ook het laten zien (publiceren) van mijn teksten gaat een stuk beter. De grootste verrassing voor mij was het feit dat ik er tijdens mijn afstudeerproductie achterkwam dat ik waarschijnlijk toch wel het journalistieke vak in wil. Het interviewen, interpreteren van informatie en het puzzelen met alinea’s om tot mooie verhalen te komen, vind ik leuk.

Ik ben iemand die liever achtergrondverhalen, sfeerverslagen en reportages schrijft dan korte nieuwsberichten. De schrijftechnieken die ik tijdens mijn opleiding geleerd heb, hoop ik toe te kunnen passen in mijn journalistieke toekomst en voor het schrijven van een boek, wat ik al heel lang van plan ben te schrijven. Maar daar verklap ik (nog) niks over.

Ik hoop dat jullie mijn artikelen leuk vinden om te lezen en als jullie vragen/opmerkingen of tips hebben, laat het me weten. Aan de zijkant van mijn website vindt u mijn telefoonnummer en mijn e-mailadres. Veel leesplezier,

Laura Wessels

"Tijdens het werken aan mijn afstudeerproductie kwam ik erachter dat ik waarschijnlijk toch wel journalist wil worden."

“Tijdens het werken aan mijn afstudeerproductie kwam ik erachter dat ik waarschijnlijk toch wel journalist wil worden.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s